Mainos

Perussuomalaisille vaalityön vetäjä SDP:n riveistä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on nostanut vaaliveturikseen SDP:stä vasta eronneen entisen ay-aktiivin Matti Putkosen. Soini julkisti muun muassa ydinvoimalobbarina tunnetun Putkosen tulon perussuomalaisten riveihin Porissa puolueneuvostonsa kokouksessa.

Putkonen perusteli lähtöään "Soinin sotilaaksi" sillä, että Soini on ainoana eduskuntapuolueiden puheenjohtajista esittänyt nykyiselle ilmastopolitiikalla vaihtoehdon, jolla turvataan suomalaisen perusteollisuuden toimintaedellytykset ja luodaan vahva kasvualusta.

Putkonen on liittynyt puolueeseen, ja siirtyy puoluetoimiston palkkalistoille vaalien jälkeen. Ennen vaaleja hän on ulkopuolelta palkattu vaalityön vetäjä.

(STT)

Putkonen kritisoi puheessaan SDP:tä. Hänen mukaansa SDP on kääntänyt selkänsä suomalaisille teollisuuden työntekijöille, jotka Putkosen mielestä ovat puolueen kannattajajoukon kivijalka.

Matti Putkonen

Putkonen sanoi perussuomalaisten puolueneuvostossa lähtevänsä puolueen rengiksi ja leimasi puheet eduskuntaehdokkaaksi lähdöstä "Hakaniemen hevosmiesten uutistoimiston" tiedoksi.

Puolueneuvoston avajaispuheessaan Soini heitti verkkonsa vasemmiston äänestäjäkuntaan julistamalla perussuomalaisten olevan muuan muassa työväenpuolue ilman sosialismia.

Keskustalaisia Soini kosiskeli kehumalla Santeri Alkion arvokasta perintöä: älä unohda köyhän asiaa. Kokoomuslaisten ja kristillisdemokraattien suuntaan hän määritteli perussuomalaiset kristillis-sosiaaliselta perustalta lähteväksi, kansallisia perusarvoja kunnioittavaksi puolueeksi.

Lue lisää Timo HaapalanSetä Arkadia -blogista.

(MTV3 - STT)

Katso Tuula Malinin juttu Porista ja Putkosen ja Soinin haastattelut kokonaisuudessaan

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.