Mainos

Perussuomalaisia on ojennettu aiemminkin: Lesbopuheista sapiskaa

Perussuomalaisten kansanedustajan Vesa-Matti Saarakkalan eduskuntaryhmältään saama varoitus ei ole ensimmäinen laatuaan. 

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen sai vuonna 2011 eduskuntaryhmältä varoituksen Ahvenanmaa-puheistaan. 

Hakkarainen oli ehdottanut lehtihaastattelussa, että homot, lesbot ja somalit siirrettäisiin keskenään asumaan Ahvenanmaalle. Myöhemmin hän selitti puheitaan huumoriksi. 

Vuonna 2013 kansanedustaja James Hirvisaari sai puhemieheltä huomautuksen, kun hänen vieraansa oli tehnyt natsitervehdyksen eduskunnassa. Tämän jälkeen perussuomalaisten puoluehallitus erotti Hirvisaaren myös puolueen jäsenyydestä.  

Kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen puolestaan sai keväällä 2014 huomautuksen puhemiesneuvostolta heiteltyään istuntosalissa papereita. Virtanen oli hermostunut, kun ei saa saanut puhemies Eero Heinäluomalta puheenvuoroa. 

Tuorein on kansanedustaja Olli Immosen tapaus, joka johti syyskussa väliaikaiseen eroon eduskuntaryhmästä. Ryhmä ei kuitenkaan itse erottanut Immosta, vaan kansanedustaja pyysi oma-aloitteisesti eroa.

Sitä edelsi Immosen Facebook-päivityksestä alkanut pitkä keskustelu ja hänen esiintymisensä samassa kuvassa uusnatsijärjestön jäsenten kanssa. 

Vasemmistoedustajat erotettiin

Myös vasemmistoliitossa on otettu tiukka ote rivistä lipsuneita vastaan. Puolueen eduskuntaryhmä antoi kesällä 2011 varoituksen Markus Mustajärvelle ja Jyrki Yrttiaholle, koska he olivat äänestäneet Jyrki Kataisen pääministerivalintaa vastaan. 

Varoituksen jälkeen Mustajärvi ja Yrttiaho äänestivät myös hallituksen luottamusta vastaan, minkä jälkeen vasemmistoliiton eduskuntaryhmä erotti heidät ryhmästä. 

Humalassa puhujanpöntössä

Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja esiintyi joulukuussa 2011 päihtyneenä puhujanpöntössä. Hän oli nauttinut sitä ennen eduskunnassa SDP:n tarjoamia jouluglögejä.

Muutama kuukausi myöhemmin eduskunnan puhemies Heinäluoma paheksui tapausta blogissaan.

– Jos edustaja on päihtynyt, hänen käytöksensä yleisen elämänkokemuksen mukaan ei taida olla kovin vakaata puhumattakaan arvokkaasta. Puhemies on siis velvoitettu puuttumaan tällaiseen, jos asia salikeskustelussa tulee ilmeiseksi, Heinäluoma kirjoitti. 

Päivitys kello 12.54: Lisätty tietoa Olli Immosen tapauksesta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.