Mainos

Perussuomalaiset tavoittelevat vaaleissa lisäpaikkoja

Perussuomalaiset lähtevät eduskuntavaaleihin tavoittelemaan lisäpaikkoja vaaliliitoissa kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kanssa. Tekniset yhteistyökuviot julkistettiin tänään perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa Porissa. Puolue on vaaliliitossa kokoomuksen kanssa Oulun, Lapin, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan vaalipiireissä. Lapissa kuvassa ovat lisäksi mukana ainakin liberaalit.

Tähän mennessä on lisäksi sovittu vaaliliitoista kristillisdemokraattien kanssa Uudenmaan, Kymen ja Keski-Suomen vaalipiireissä. Samoille listoille tulevat näissä piireissä Eläkeläiset kansan asialla -puolueen ehdokkaat. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini haluaa samalla nostaa eläkepolitiikan yhdeksi keskeiseksi vaaliteemaksi. Perussuomalaisten Satakunnan piiri allekirjoitti lisäksi tänään vaaliliittosopimuksen liberaalien ja eläkeläispuolueen kanssa. Kokoonpanoa voidaan vielä täydentää myöhemmin.

Puolueessa luotetaan myös siihen, että Sonera-sotkujen kaltaiset episodit voivat houkutella nukkuvia äänestäjiä protestoimaan uudella tavalla. Soinin mielestä silloin pitää olla tarjolla poliittinen vaihtoehto.

Vistbacka lähtee ehdokkaaksi

Puolueneuvosto palkitsi suosionosoituksilla perussuomalaisten ainoan kansanedustajan Raimo Vistbackan ilmoituksen, jonka mukaan hän huolellisen harkinnan jälkeen suostuu "vielä kerran" ehdokkaaksi. Vaasan vaalipiiristä valittu Vistbacka istuu eduskunnassa neljättä kautta. Kaksi ensimmäistä kului konkurssin kautta kuopatun SMP:n edustajana.

-Loppuvathan turhat spekulaatiot ja eri puolueiden toiveet Vistbackan äänipotin jaosta, hän perusteli ratkaisuaan.

Vistbacka on toistuvasti valitellut yksihenkisessä ryhmässä istumisen raskautta. Lisätyötä on tuonut koko ajan lisääntyvä yksittäisten äänestäjien erilaisten ongelma-asioiden hoitaminen, josta on vaikea kieltäytyä. Vistbacka keräsi edellisissä eduskuntavaaleissa 10 658 ääntä, kun puolueen saalis koko valtakunnassa oli 26 440 ääntä.

Viime vaaleissa perussuomalaiset yrittivät saada Soinin eduskuntaan Kuopion vaalipiiristä, mutta yli 3300 äänestä huolimatta paikka meni vaaliliittokumppani kokoomukselle. Soini on nyt vaihtanut vaalipiiriä ja pyrkii Vistbackan ryhmätoveriksi Uudeltamaalta. Hän työskentelee nykyisin eduskunnassa perussuomalaisten ryhmäsihteerinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.