Mainos

Perussuomalaiset tähtää taas jytkyyn

Perussuomalaiset tähtää uuteen isoon vaalivoittoon kuntavaaleissa ja uskoo saavansa tuoreesta hallitusohjelmasta vetoapua.

Puheenjohtaja Timo Soini arvioi puoluekokouksessa Tampereella, että hallitus tekee perussuomalaisille vaalityötä sysäämällä kunnille vastuun säästöjen toteuttamisesta.

- Kuntapuolelle tulee 630 miljoonan leikkaukset. Hyvät ystävät, teistä moni tekee näitä leikkauksia vaalivuonna. Hallitus ei uskaltanut sitä tehdä, se pisti kuntapäättäjät ne tekemään, Soini sanoi viitaten puolueen jo viime vaaleissa saamaan isoon kunnanvaltuutettujen määrään.

Soinin mukaan ensi vuoden kaksista vaaleista kuntavaalit ovat puolueelle tärkeämmät kuin presidentinvaalit.

- Toive on, että jokaisessa suomenkielisessä kunnassa olisi perussuomalainen lista, ja vähintään saataisiin tuhat valtuutettua.

Perussuomalaisilla on valtuutettuja nyt runsaat 400.

Soini ei linjapuheessaan esitellyt juurikaan uusia ajatuksia siitä, mitä puolue omassa politiikassaan lähivuosina tavoittelee. Sen sijaan tutut puheet EU:n tukipaketteja vastaan ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta kuultiin jälleen.

Hallitusratkaisu korventaa kenttäväkeä

Soini perusteli jälleen kerran myös sitä, miksi puolue jättäytyi hallituksen ulkopuolelle. Hänen mukaansa kokoomuksen ja perussuomalaisten EU-linjoja ei pystytä sovittamaan yhteen. Sen sijaan Soini odottaa, että linja EU-politiikassa muuttuu muillakin kriittisemmäksi.

Tampereelle kokoontunut puolueväki harmitteli ratkaisua, mutta ymmärsi sen.

- Totta kai se riipii, kun ei pääse hallitusvastuuseen. Mutta ei se niin toivoton paikka ole johtava oppositiopuoluekaan. Nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, että on pakko oppositiotakin kuunnella, arvioi Karisamuli Korpela Kauhajoelta.

Jämsäläinen Eila Sahala korosti, että hallitusvastuuseen pääsemisen pitää ilman muuta olla puolueen tavoitteena jatkossakin. Hän kiisti puheet, joiden mukaan protestipuolueelle ei hallitusvastuu edes sopisi.

- Uskon, että kannatuksemme kantaa siitä huolimatta, että nyt jäätiin hallituksesta pois, koska asiamme ja arvomme eivät muutu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.