Mainos

Perussuomalaiset puolustaa rasismilausumaansa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja puolustaa puolueen rasismin vastaista julkilausumaa. Julkilausumassa perussuomalaiset muun muassa tuomitsee kieleen tai etniseen taustaan perustuvan suosimisen työmarkkinoilla ja koulutuksessa.

– Tarkoitus oli mitä parhain ja on edelleen. Sanoudumme irti rasismista ja syrjinnästä, kertoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner.

"RKP puolustaa ikiaikaisia etuoikeuksiaan"

RKP:n eduskuntaryhmä on sanonut, ettei hyväksy perussuomalaisten rasismin vastaista julkilausumaa. RKP:N ryhmäjohtaja Ulla-Maj Wideroos sanoo Hufvudstadsbladetille, että niin sanottu positiivinen syrjintä on joskus välttämätöntä, jotta esimerkiksi maahanmuuttaja saisi töitä.

– On itsestään selvää, että RKP puolustaa ikiaikaisia etuoikeuksiaan yhteiskunnassa. Esimerkiksi oikeustieteelliseen ja lääketieteelliseen tiedekuntaan ruotsinkieliset pääsevät 10 pistettä alemmalla pistemäärällä verrattuna suomenkieliseen tiedekuntaan, sanoo Ruohonen-Lerner.

Oppositiossa tulee näillä näkymin istumaan kaksi puoluetta - perussuomalaiset ja keskusta. Kumpi sitten ottaa johtajan roolin, se nähdään tulevaisuudessa.

– Oppositiojohtajuus ei ole kiinni siitä, kuka huutaa kovimpaan ja käyttää metkoimpia sanakäänteitä. Johtajuus on kiinni siitä, kuka pystyy haastamaan hallituksen ja tuomaan omat vaihtoehtonsa paremmin esille, sanoo myös Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen.

Katso eduskuntaryhmien puheenjohtajien Pirkko Ruohonen-Lernerin (ps) ja Kimmo Tiilikaisen (kesk) haastattelu: (Huomenta Suomi 27.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.