Mainos

Perussuomalaiset: Maallikot eivät ymmärrä Kreikka-sopimusta - siksi se pitää julkistaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii käyttöönsä kopiota Suomen ja Kreikan vakuussopimuksesta. Ryhmä lähetti asiasta kirjeen valtiovarainministeriölle tänään.

Ryhmäjohtaja Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan tarkoituksena on, että näin eduskuntaryhmän omat asiantuntijat voisivat perehtyä sopimukseen. Nämä voisivat sitten tulkita, mitä Suomen saamat vakuudet todella tarkoittavat ja millaisia riskejä järjestely aiheuttaa suomalaisille veronmaksajille.

– Kun sieltä todennäköisesti tulee kielteinen päätös, valitamme korkeimpaan hallinto-oikeuteen, Ruohonen-Lerner ennakoi.

Paksu nippu asiakirjoja englanniksi

Sopimus on paksu nippu englanninkielisiä asiakirjoja. Kansanedustajat ovat saaneet tutustua niihin tirkistelyhuoneessa - kuten ryhmäjohtaja asian ilmaisi - mutta niitä ei ole saanut jäljentää millään tavalla.

– Kun suurin osa kansanedustajista on maallikoita, sopimusten tulkinnassa tarvitaan asiantuntija-apua. Haluamme, että pelisäännöt tehdään selkeiksi ja saadaan ennakkopäätös siitä, kuinka paljon tietoa voidaan pimittää kansanedustajilta, Ruohonen-Lerner sanoi.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on aiemmin torjunut vaatimuksen vakuussopimuksen julkistamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.