Perussuomalaiset lähdössä taistoon nyt ay-liikkeessä

Perussuomalaiset ovat asettaneet Metallityöväen tuleviin liittokokousvaaleihin omia ehdokkaita. Juuri päättyneen ehdokasasettelun mukaan perussuomalaisilla on 7-8 ehdokasta viidessä eri vaalipiirissä.

Perussuomalaisten lähettämän mediatiedotteen mukaan puolue tähtää mm. metallin vaalijärjestyksen uusimiseen. Puolue haluaa muuttaa liiton vaalijärjestystä niin, että viidenkin tukijan nimi mahdollistaisi ehdokkuuden ja että kaikki vaaliasiakirjat olisivat avoimesti ja vapaasti saatavissa internetissä.

– Vain näin varmistetaan myös niiden poliittisten suuntausten mahdollisuudet osallistua metallin vaaleihin, joilla ei ole nyt metallin palkkalistoilla toimitsijoita. Metallia ei kovin pitkään hallita suojaamalla kaikilla mahdollisilla konsteilla sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton valta, puolueen taustavaikuttaja Matti Putkonen sanoo.

Putkonen toivoo, että perussuomalaisten ehdokkaiden annetaan tehdä rauhassa vaalityötä.

– Kaikkinainen uhkailu ja kiusanteko ei rakenna liittoa eteenpäin. Eri galluppien mukaan metallin jäsenkunnassa on vahva perussuomalaisten kannatus, joidenkin mittausten mukaan yli kolmekymmentä prosenttia. Näissä vaaleissa - johtuen vaalijärjestyksestä - ei ole mahdollista saada tätä kannatuslukemaa muuttumaan paikkajaoksi tulevaan liittokokoukseen, Putkonen toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat