Mainos

Perussuomalaiset kosiskelee keskustaa EU-vaaliliittoon

Perussuomalaiset haluavat muodostaa vaaliliiton keskustan kanssa ensi eurovaaleissa. Perussuomalaiset haluavat antaa äänensä mielummin Keskustalle, kuin Kokoomukselle. Asiasta on käyty jo epävirallisia keskusteluita, tarkemmin asiasta päätetään vasta syksyllä.

Perussuomalaiset ovat kiinnostuneita muodostamaan vaaliliiton keskustan kanssa eurovaaleissa ensi kesänä.
Seinäjokelaisen sanomalehti Ilkan mukaan aloite vaaliliittokeskusteluihin on tullut perussuomalaisilta. Puolue-elimet eivät kummassakaan puolueessa ole tehneet asiassa virallisia ratkaisuja.

Puheenjohtaja Timo Soini ja puoluesihteeri Eero Lankia myöntävät, että epävirallisia keskusteluja liitosta on käyty.

-Soini on keväällä ollut minuun yhteydessä ja kysellyt vaaliliiton mahdollisuuksia. Hän on todennut, että perussuomalaiset ohjaisivat äänensä mieluummin keskustan kanssa tehtyyn vaaliliittoon kuin kokoomukselle, toteaa Lankia. Puoluesihteeri Lankia on kertonut asiasta keskustan työvaliokunnalle.

Keskustan puoluevaltuuskunta päätti huhtikuussa kevätkokouksessaan Lappajärvellä, että vaaliliittoa ruotsalaisen kansanpuolueen kanssa voidaan harkita. Edellisvaalien toisen vaaliliittokumppanin, kristillisdemokraattien, kanssa ei keskustalla ole halukkuutta liittoutua.

-Meillä ei ole yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa myönteistä tai kielteistä kantaa. Asiaan palataan syksyllä, jatkaa Lankia.

Euroopan parlamentin jäsenten vaalit pidetään ensi vuoden kesäkuussa. Suomesta valitaan parlamenttiin 14 euroedustajaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.