Perussuomalaiset ja Kristillidemokraatit EU-vaaliliittoon

Perussuomalaiset ja Suomen Kristillisdemokraatit ovat solmineet teknisen vaaliliiton EU-vaaleihin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen korostavat, että kyseessä on tekninen vaaliliitto.

Perussuomalaiset ovat muutaman aktiviijäsenensä takia saaneet muukalaisvihamielisen, jopa rasistisen maineen taakakseen.

Räsänen ei kuitenkaan koe tilannetta kiusalliseksi.

- Korostan, että tämä vaaliliitto on tekninen. Meillä ei ole ohjelmallista yhteistyötä, vaan kummallakin puolueella on oma profiilinsa ja oma linjansa. Ei tämä mitään mainetta tahri, päin vastoin tämä lisää meidän intoa ja uskottavuutta.

Pääministeri Matti Vanhanen ei pidä vaaliliittoa yllättävänä.

- Varsinkin Kristillisdemokraatit ovat vaihtaneet vaaliliittokumppania ja luonnollisesti eri ryhmät hakevat vaaliliittoja myös eurovaaleissa.

Molemmat puolueet asettavat 10 ehdokasta.

- Lähdemme tavoittelemaan kahta paikkaa europarlamentista, ilmoitti Soini.

Perussuomalaiset nimesivät tänään viisi ehdokasta puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä. Ehdokkaiden joukossa ovat muun muassa kansanedustaja Pertti Virtanen ja viihdetaiteilija Kike Elomaa. Soini itse ei lähde ehdokkaaksi.

Perussuomalaiset aikovat vaaleissa vedota kansalaisten EU-kriittisiin mielipiteisiin. Perussuomalaisilla ei aiemmin ole ollut edustusta europarlamentissa.

Räsänen ei vielä kertonut lähteekö hän ehdokkaaksi EU-vaaleihin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat