Mainos

Perussuomalaiset haluavat kouluihin lisää kristillisyyttä

Perussuomalaiset kansanedustajat haluavat, että kouluissa vaalittaisiin enemmän kristillisiä perinteitä. 

Edustajat täydentäisivät perusopetuslakia niin, että koulujen tapahtumissa pitää vaalia kristillisiä traditioita. Tänään lähetekeskustelussa olleen lakiehdotuksen on allekirjoittanut 37 kansanedustajaa, lähes kaikki perussuomalaisia. 

Vesa-Matti Saarakkala kertoo jättäneensä lakialoitteen vastalauseena apulaisoikeuskanslerin taannoiselle ratkaisulle. Tämä totesi maaliskuussa, että kouluissa ei uskonnonvapauden ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännön nojalla pitäisi järjestää tilaisuuksia, joissa on tietyn vakaumuksen mukaista sisältöä. 

Perussuomalaisten mielestä "epämääräinen suvaitsevaisuus- ja moniarvoisuusideologia" voi johtaa siihen, ettei Suomessa asuvilla ole yhteisiä kanssakäymisen pelisääntöjä. 

Olli Immosen (ps.) mielestä pykälän lisääminen jopa suojaisi suomalaista kulttuuria, sillä Suomi ei ole monikulttuurinen yhteiskunta. 

Vasemmistoliiton Jari Myllykoski pinkaisi keskusteluun mukaan työhuoneestaan. Hänen mukaansa uskonnollisten perinteiden kuten suvivirren puolustaminen on eri asia kuin monikulttuurisuuden vastustaminen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.