Perussuomalaiset haluaisivat rajata maahanmuuttoa syntyperän perusteella

Perussuomalaiset haluaisivat rajata maahanmuuttoa maahanmuuttajien syntyperän perusteella.

Puolueen tänään julkaiseman tutkimuksen mukaan maahanmuutosta tulee Suomelle vuosittain 700 miljoonan euron kustannukset.

– Summa on suurempi kuin mitä oletin itse. Olen aikanaan koettanut laskea sitä omien tietojeni pohjalta ja sain 400 miljoonaa, perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola sanoo.

Tutkimuksessa on laskettu maahanmuuttajien maksamat verot ja välilliset verot sekä heille maksetut etuudet ja muut palvelut kuten koulutus ja terveyspalvelut.

Tutkimuksessa on mukana työikäiset enismmäisen polven maahanmuuttajat eli ulkomailla syntyneet. Kymmenestä maasta, joista tulee Suomeen eniten maahanmuuttajia, kustannukset ovat suurimmat Somalian ja Irakin kohdalla. Saksasta tulevat puolestaan tuottavat Suomelle tuloja.

– Hyvin selkeästi käy ilmi, että meidän on arvioitava uudestaan humanitäärisin syin tapahtuvaa maahanmuuttoa Suomeen. Se ei ole ollut mitenkään kannattavaa Suomelle. Sen sijaan Länsi-Euroopasta tulleet maahanmuuttajat ovat työllistyneet hyvin ja tuovat Suomelle taloutta ja kehitystä, Eerola jatkaa.

Aikaisemmin esimerkiksi OECD:n tutkimuksissa Suomen on laskettu jäävän maahanmuutossa hieman plussan puolelle. Asiantuntijan mukaan perussuomalaisten luvuissa otetaan huomioon vain yhden vuoden tiedot, eikä ollenkaan pitkän aikavälin kustannuksia.

– Tässä tutkimuksessa saattaa vaikuttaa se, että Suomessa maahanmuutto lisääntyi aika paljon vuosina 2005-2006. Eli kun tässä tutkimusvuosi oli 2011, niin siinä on aika iso osuus sellaisia henkilöitä, jotka ovat olleet Suomessa aika lyhyen aikaa ja jotka sitten ehkä todennäköisimmin on ollut työttömyysturvan tai työmarkkinatuen piirissä, maahanmuuttojohtaja Kristina Stenman, työ- ja elinkeinoministeriöstä sanoo.

MTV:n vaalikoneessa yli puolet RKP:n vihreiden, kokoomuksen, vasemmistoliiton ja SDP:n ehdokkaista on sitä mieltä, että Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia. 

Lue myös:

    Uusimmat