Mainos

Perussuomalaiset: Hallitus panttaa tietoa

Oppositiopuolue perussuomalaiset vaatii hallitusta julkistamaan ennen kuntavaalien ennakkoäänestyksen alkua esityksen, miten kuntien sosiaali-ja terveyspalvelut järjestetään.

Perussuomalaiset jättivät kuntauudistuksesta välikysymyksen tänään. Puolueen mielestä hallitus pimittää esitystä, ellei sitä saada lausuntokierrokselle kuntiin ennen kuntavaaleja. Myöskään kuntarakennelakiin on vaikea ottaa kantaa, jos tieto palvelujen järjestämisestä puuttuu.

Perussuomalaiset arvostelevat hallitusta myös siitä, että oppositiopuolueet eivät ole päässeet mukaan valmistelemaan kuntauudistusta. Oppositiopuolue vaatii kuntauudistukseen aikalisää, koska hallitus on ajautumassa umpikujaan hankkeen valmistelussa.

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkan mukaan lokakuun kuntavaalit ovat samalla myös kansanäänestys lähipalveluista hallituksen ylimielisen asenteen vuoksi.

Hallitus vastaa kahteen välikysymykseen vielä ennen lokakuun lopun kuntavaaleja. Perussuomalaisten lisäksi myös keskusta on jättänyt oman välikysymyksensä. Ensi tiistaina eduskunta väittelee vanhusten palveluista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.