Mainos

Perusparannuspäivillä mietitään asumista

Hämeenlinnassa järjestetään maan ensimmäiset valtakunnalliset Perusparannuspäivät ensi viikon aikana. Maanantaina alkava, sosiaalisesti ja teknisesti kestävää asumista esittelevä viikko päättyy Asu paremmin -korjaamisen ja asumisen erikoismessuihin 4.-6. syyskuuta.

Hämeenlinnasta on kutsu päiville käynyt kaupunkipolitiikan, asumisen, kiinteistöalan, rakentamisen, lähiötoiminnan, osallisuushankkeiden sekä sosiaali- ja terveysalan vastuuhenkilöille ja työntekijöille. Ensi maanantai ja tiistai ovat kiinnostavia varsinkin kaupunkien ja kuntien johdon sekä sosiaalisen alan johdon näkökulmasta. Sosiaalipolitiikka 2013 -symposiumissa keskitytään ihmisen vastuuseen lähimmäisestä. Kovia esiintyjänimiä ovat EU-komissaari Erkki Liikanen, ministeri Jouni Backman sekä professorit Johannes Salminen ja Antti Eskola.

Hämeenlinnan kaupungin suunnittelujohtaja Veikko Mikkola sanoo, että Perusparannuspäivillä on kysymys ihmisen elämästä paljon laajemmin kuin mitä liittyy asumiseen ja korjaukseen. Niinpä Hämeenlinnassa puhutaan viikon aikana muun muassa mielenterveydestä, virikkeellisistä lähiöistä kuin myös esteettömästä asumisesta, erityisryhmien asumisesta ja opiskelija-asuntojen suunnittelusta. Hämeenlinna haluaa esitellä seminaarien osanottajille myös viimeaikaisia saavutuksiaan: uudistettuja Harakkamäen ja Nummen lähiöitä, muutamia hissikohteita ja peruskorjauksen alla olevaa Vanajanlinnaa. Hämeenlinnan kaupungin lisäksi Perusparannuspäivien järjestelyissä ovat mukana Hämeen ammattikorkeakoulu, Kiinteistöalan koulutuskeskus ja Sosiaalikehitys Oy.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.