Mainos

Peruspalveluministeri arvioi terveyskeskusten määrän laskevan

Kansallinen terveysprojekti johtaa terveyskeskusten lukumäärän vähentämiseen, arvioi peruspalveluministeri Liisa Hyssälä. Ministerin mielestä nykyisenlainen terveyskeskusverkko ei ole enää paras mahdollinen.

-Suomessa terveyskeskuksilla on poikkeuksellisen laaja tehtäväkuva, mikä johtaa siihen, että pienillä yksiköillä on vaikeuksia tuottaa yksikseen monipuolisia palveluita ja ne ovat myös hyvin haavoittuvia, kun koko toiminta on muutaman työntekijän varassa, Hyssälä sanoo Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa.

Seudullisessa järjestämisessä voisi yhden terveyskeskuksen väestöpohja olla 20 000-30 000 asukasta. Hyssälä kuitenkin edellyttää, etteivät etäisyydet saa tulla palvelujen saannin esteeksi

-Pienemmätkin yksiköt voivat toimia tehokkaasti. Nyt arvioitu väestöpohja muodostaa toiminnallisen terveyskeskuksen, mutta se voi sisältää esimerkiksi yhden lääkärin terveysasemia, Hyssälä lisää.

Edeltäjänsä tavoin peruspalveluministeri pitää välttämättömänä alentaa alkoholiveroa. Hän toteaa, että kosmeettinen alennus tuskin riittänee. Samalla Hyssälä korostaa alkoholin haittojen torjumista. Hänen mukaansa hallitus suunnitteleekin laajaa alkoholinkäytön ongelmia torjuvaa ohjelmaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.