Mainos

Peruskoulutason työttömyys väheni

Tilastokeskuksen mukaan 24 prosenttia viiden edellisen vuoden aikana erilaisista oppilaitoksista valmistuneista oli viime vuonna ilman työtä. Vuonna 1995 vastaava prosenttiluku oli 27. Erityisesti pelkän peruskoulun käyneiden nuorten työllisyystilanne parani.

Koulunkäynnin peruskouluun lopettaneista nuorista 34 prosenttia oli viime vuonna ilman työtä. Vuotta aikaisemmin 46 prosenttia perusasteen koulutuksen hankkineista 15-24 -vuotiaista nuorista oli vailla työtä. Työttömyyden vähentymiseen vaikuttivat Tilastokeskuksen mukaan lähinnä työllistämis- ja koulutustoimenpiteet.

Keskiasteelta ja korkea-asteelta valmistuneiden työllisyystilanne pysyi samana kuin vuonna 1995. Keskiasteelta valmistuneista 27 prosenttia oli ilman työtä. Korkeakoulusta tai yliopistosta valmistuneiden työttömyysprosentti oli 11.

Tilastokeskuksen mukaan työmarkkinoille tuli vuosikymmenen alussa aikaisempaa useampia korkeasti kouluttautuneita työnhakijoita. Todennäköisesti juuri tämän takia korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden työttömyys ei yleisen taloudellisen tilanteen parantumisesta huolimatta helpottanut.

Humanistien ja taiteilijoiden sekä maa- ja metsätalousalalle kouluttautuneiden työttömyys paheni. Sen sijaan tekniikan, liikenteen ja hoitoalan tutkinnon suorittaneiden työllisyystilanne parani viime vuonna.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.