Mainos

Peruskorko laski nollaan – mitä sitten?

Valtiovarainministeriön vahvistama peruskorko on laskenut 0,00:aan. Kyseessä on viitekorko, jonka merkitys on pieni, kerrotaan valtiovarainministeriöstä.  

Peruskorko määräytyy sen mukaan, mikä on edellisen kolmen kuukauden aikana julkaistujen 12 kuukauden Euribor-korkojen keskiarvo pyöristettynä lähimpään prosenttiyksikön neljännekseen. Ministeriö vahvistaa koron kaksi kertaa vuodessa. 

Tämän vuoden alusta peruskorko on ollut 0,25 prosenttia ja nyt se laski 0,00 prosenttiin. Koskaan aiemmin korko ei ole ollut nollassa. 

Finanssineuvos Markku Puumalainen valtiovarainministeriöstä kertoo, että peruskorolla on yleisesti vain marginaalinen merkitys. Tavallisen asuntovelallisen lainoihin sen lasku ei vaikuta.

– Kun kysyin hetki sitten Suomen Pankista, kuinka paljon meillä on peruskorkoon sidottuja lainoja, he eivät osanneet sanoa, koska niitä ei tilastoida erikseen. Lähinnä jossain rahoituslaitoksissa saattaa olla vanhoja henkilökuntalainoja, jotka on sidottu peruskorkoon. Lisäksi verotuksessa sitä käytetään osakaslainojen viitekorkona, Puumalainen toteaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.