Mainos

Perushoitajat eivät tahdo nollalinjalle

SuPerissa ei kannateta STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään ehdotusta pitkästä nollalinjan palkkaratkaisusta. SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki sanoo, että nyt tarvitaan kaksivuotinen sopimus ja palkankorotukset, joilla vahvistetaan ostovoimaa ja työllisyyttä. Suomen lähi- ja perushoitajaliitto kuuluu STTK:hon.

SuPerissa katsotaan, että jos nyt siirrytään nollalinjalle, niin hyvälle alulle hoitohenkilökunnan palkkaremontti ei saa tarvitsemaansa jatkoa. STTK:n Mikko Mäenpää esitti, että tehtäisiin kolmivuotinen sopimus, johon ei sisältyisi palkankorotuksia.

Palomäki sanoo, että kunnat ja valtiovalta ovat sitoutuneet samapalkkaisuuden edistämiseen. Palkankorotuksia tarvitaan tämän palkkapolitiikan jatkamiseksi. Valtiovallan on ohjattava lisää rahoitusta kunnille korottamalla valtionosuuksia ja kuntien osuutta yhteisöveron tuotosta. Tämä on mahdollista, kun valtiovalta luopuu suurituloisille suunnattavista tuloveron kevennyksistä ja ohjaa nämäkin varat kunnille.

-Kuntien palkkamenoihin käytettävät rahat ovat parasta elvytystä, koska palkat menevät suoraan kulutukseen ja työllisyyden ylläpitämiseen, sanoo puheenjohtaja Palomäki.

SuPeriin kuuluu 70 000 lähi- ja perushoitajaa, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Jyty samoilla linjoilla

Myös Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty sanoutuu irti STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään ehdotuksesta kutsuen sitä yksinajatteluksi.

Jytyn puheenjohtaja Merja Ailus korostaa, että Jytyllä on parhaillaan meneillään sopimuskierrosta silmällä pitäen jäsenkysely, jonka tulosten pohjalta peilataan jäsenistön sopimustavoitteita.

Sopimuskyselyn pohjalta tehdään myös seuraavaa neuvottelukierrosta koskevat ratkaisut, sanoo Ailus.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.