Perushoitaja järkyttyi syyllisyydestään

- Hän oli hyvin järkyttynyt, asianajaja Heikki Lampela kuvaili vanhusten lääkekuolemiin syylliseksi todetun Aino Nykoppin tuntoja.

Lampela oli keskustellut päämiehensä kanssa puhelimitse.

- Hän on edelleen sitä mieltä, että hän on syytön.Hän sanoi, ettei ole aiheuttanut yhtäkään lääkemyrkytystä. Tämä on käsittämätöntä, vallan kauheata ja hirveätä hänen mielestään.

Lisää tuomiosta:

Jutun taustat:

www.mtv3.fi/laakemurhat

Nykopp oli ottanut ratkaisun vastaan järkytyksestä huolimatta tyynesti. 59-vuotias nainen on esiintynyt myös oikeuskäsittelyssä hyvin rauhallisesti.

- Hän on hyvin rauhallisen oloinen ihminen. Missään vaiheessa ei ole tullut mitään tunnekuohua. Hän on reagoinut kaikkeen hyvin rauhallisesti.

Jos hän on syytön, niin kuinka hän voi olla näin rauhallinen?

- Siihen en osaa ottaa kantaa. Mielentilatutkimuksesta voi löytyä vastauksia tämän tyyppisiin kysymyksiin, Lampela totesi.

Oikeuskäsittelyn aikana nainen kertoi Lampelan kautta julkisuuteen haluavansa kehitysaputyöhön Afrikkaan.

Nyt Nykoppia uhkaa kuitenkin elinkautinen vankeus.

Mielentila sopii Nykoppille

- Mielentilatutkimusta vastaan hänellä ei ole mitään. Hän toivoo, että siellä selviäisi asioita, jotka tukisivat hänen syyttömyyttään, Lampela kertoi. - Tässä on kyse Suomen merkittävimmästä henkirikossarjasta.

Mielentilatutkimuksessa voidaan saada selville mitä on tapahtunut. Käräjäoikeus ei ottanut kantaa motiiviin.

Oikeuden päätöksen mukaan Nykopp on syyllistynyt viime vuosien aikana viiden vanhuksen kuolemaan ja aiheuttanut vammoja kuudelle muulle ihmiselle. Oikeus ei ottanut kantaa vielä rikosnimikkeisiin, vaan tekee sen vasta mielentilatutkimuksen jälkeen.

Oikeuden mukaan Nykoppin syyllisyydestä ei jäänyt järkevää epäilystä.

(MTV3)

Katso Jarkko Sipilän raportti

Katso asianajaja Heikki Lampelan haastattelu

Lue myös:

    Uusimmat