Perunaviikolla herkutellaan intialaisilla curryperunoilla

Vaihtelu virkistää myös perunaruokien valmistuksessa. Kotimaiset Kasvikset ry tarjoaakin perunaviikon (10.-16. 2.) kunniaksi intialaisten curryperunoiden ohjeen. Eksoottiset curryperunat syntyvät nopeimmin, kun valmistuksessa käytetään pakasteperunaa. Valmiiksi kuutioidut perunat kypsennetään 10 minuutissa maustetahnassa. Intialaista makua ja vaikutelmaa lisäävät jogurttikastike ja kuminansiemenet. Perunaherkku tarjotaan ruisleivän ja salaatin kera.

Curryperunat

2 pss (a 400 g) pakasteperunaa (kuutioita tai lohkoja 2 rkl currytahnaa (hot tai medium currypaste) tai 2 tl öljyä, noin 0,25 tl chilijauhetta, 2 tl jauhettua inkivääriä, 2 tl curryjauhetta, 1-2 tl kurkumaa, 0,5 tl suolaa 1-2 dl vettä 2 dl ruokajogurttia 0,5 tl kuminansiemeniä

Kuumenna paksupohjainen kasari ja kuullota siinä currytahnaa. Jos et käytä tahnaa, kuumenna öljy kasarissa ja kääntele mausteita hetki kuumassa öljyssä.

Lisää hieman sulaneet perunat ja sekoita hyvin. Kaada kattilaan hiukan vettä, etteivät perunat pala pohjaan. Anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää jogurtti kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle kuminansiemenet. Tarjoa lisänä salaattia ja ruisleipää.

Lue myös:

    Uusimmat