Mainos

Perunalohilaatikko

  • 8-10 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 100-200 g graavikirjolohta tai savukalaa
  • ½-1 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia
  • 3 dl maitoa
  • 1 rasia sulatejuustoa
  • 1 tl rouhittua viherpippuria tai 1/4 tl valkopippuria
  • suolaa

Kuori perunat, porkkana ja sipuli. Halkaise kasvikset, pane halkaistu pinta työlautaa vasten ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä puolet viipaloiduista kasviksista voideltuun laakeaan vuokaan. Levitä päälle ohuet kalaviipaleet sekä tillisilppu ja loput kasvisviipaleet.

Mittaa kattilaan maito ja sulatejuusto nokareina. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta rouhitulla viherpippurilla ja suolalla. Kaada seos vuokaan. Kypsennä ruokaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.