Perunalohilaatikko

  • 8-10 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 100-200 g graavikirjolohta tai savukalaa
  • ½-1 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia
  • 3 dl maitoa
  • 1 rasia sulatejuustoa
  • 1 tl rouhittua viherpippuria tai 1/4 tl valkopippuria
  • suolaa

Kuori perunat, porkkana ja sipuli. Halkaise kasvikset, pane halkaistu pinta työlautaa vasten ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä puolet viipaloiduista kasviksista voideltuun laakeaan vuokaan. Levitä päälle ohuet kalaviipaleet sekä tillisilppu ja loput kasvisviipaleet.

Mittaa kattilaan maito ja sulatejuusto nokareina. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta rouhitulla viherpippurilla ja suolalla. Kaada seos vuokaan. Kypsennä ruokaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja