Perunaiset sieni-kasvispiiraset 27.9.2001

Toim. Kaarina Roininen

Perunaiset sieni-kasvispiiraset 20 kpl

Kuoritaikina:

n. 1 kg perunoita (Rosamunda)
vettä keittämiseen
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisleseitä
1 tl suolaa

Täyte:

3-4 dl hienonnettuja esikäsiteltyjä suppilovahveroita tai rouskuja
1 iso sipuli
2 porkkanaa raasteena
n.3/4 tl suolaa
ripaus valkopippuria
n. 100 g sulatejuustoa
n. ½ dl silputtua persiljaa

Voiteluun:

munaa

1. Kuori perunat, leikkaa ne pienemmiksi lohkoiksi ja keitä kypsiksi vähässä vedessä.
2. Kaada keitinvesi perunoista ja soseuta ne. Anna soseen jäähtyä.
3. Valmista silläaikaa täyte.Kuullota pannulla sieni-ja sipulisilppu sekä karkea porkkanaraaste.
4. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.Lisää sulatejuusto ja anna sen sulaa.Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon persiljasilppu.
5. Sekoita jäähtyneen perunasoseen joukkoon muna. vehnäjauhot, ruisleseet ja suola.
6. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 20 palaan.
7. Painele palat kädellä litteiksi pyöreiksi levyiksi (halk. 10 cm). Käytä apuna jauhoja, sillä taikina on pehmeää.
8. Pane täytettä keskelle, ummista piiraset puolikuun muotoisiksi ja pane pellille leivinpaperin päälle. Paina jauhoisella sormella ulkoreunaan syvennykset koristeeksi.
9. Voitele leivonnaiset munalla ja paista 250 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on ruskeatäpläinen.

Lue myös:

    Uusimmat