Peruna-kinkkugratiini ja mansikkapiristys 2.5.2000

Toimittaja Sonja Blåberg

1 pkt herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
300 g palvikinkkua
1/2 rkl timjamia
pippurisekoitusta
400 g pss viipaloituja pakasteperunoita
3 tomaattia
200 g sulatejuustoa
1 dl vettä

Puhdista ja viipaloi kesäkurpitsa, sienet ja tomaatit. Suikaloi palvikinkku. Lado herkkusieni- ja kesäkurpitsaviipaleet voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele seuraavaksi palvikinkkusuikaleet ja mausteita. Lado vielä peruna ja tomaattiviipaleet päällimmäiseksi.

Sulata sulatejuusto veteen kattilassa ja kaada seos paistoksen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin ja leivän kanssa.

Mansikkapiristys


1/2 l mansikoita
2 rkl hunajaa
1/2 l appelsiinimehua

Soseuta jäiset mansikat ja sekoita sose appelsiinimehun ja hunajan kanssa. Tarjoa heti kylmänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja