Mainos

Perun sissit hyväksyivät rauhankomission

Perun vasemmistosissit hyväksyivät eilen illalla hallituksen esityksen siitä, että erityinen komitea ryhtyy etsimään rauhanomaista ratkaisua panttivankikiistaan.

Tupac Amaru -sissien johtajan Nestor Cerpa Cartolinin mukaan sissit suostuvat siihen, että komiteaan osallistuvat piispa Juan Luis Cipriani ja Punaisen Ristin edustaja. Hän kuitenkin lisäsi, että sissit haluavat komiteaan edustuksen myös Guatemalasta ja jostain Euroopan maasta.

Radiohaastattelussa esiintynyt Cartolini vihjaisi samalla, että sissit saattavat olla valmiita lähtemään Perusta. Nopeaa ratkaisua kiistaan ei ole kuitenkaan odotettavissa.

Sissit eivät Cartolinin mukaan aio päästää 74:ää panttivankiaan lähetystöstä ennen kuin heidän toverinsa on vapautettu vankiloista. Perun hallitus taas on ilmoittanut, ettei ehtoihin voida suostua.

Tupac Amaru -sissit valtasivat Japanin suurlähettilään asunnon joulukuun puolivälissä. Edellinen neuvotteluyritys sissien ja hallituksen välillä peruuntui sunnuntaina, kun sissit ilmoittivat tapaamisehdoksi tovereidensa vapauttamisen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.