Mainos

Perun pääministeri: Fujimori eroaa

Perun pääministeri Federico Salasin mukaan maan presidentti Fujimori jättää eroanomuksensa maan kongressille tiistaihin mennessä.

Alberto Fujimori

Perun pääministeri Federico Salas sanoi Perun radion lähetyksessä, että maan presidentti Fujimori esittää eronpyyntönsä huomenna tai viimeistään tiistaina.

-Fujimori ei halua millään tavalla vaikeuttaa maan demokratisoitumiskehitystä, ja hän haluaa, että tulevat vaalit ovat täysin avoimet kaikille perulaisille, Salas jatkoi. Fujimori (kuvassa) on parhaillaan Japanissa, minne hän matkusti osallistuttuaan Apec-maiden kokoukseen Bruneissa. Hän pidensi eilen vierailuaan Japanissa vedoten vilustumiseen, mikä herätti heti kotimaassa arvailuja presidentin poliittisesta tulevaisuudesta.

Fujimori on johtanut Perua vuosikausia itsevaltaisin ottein. Hän varmisti itselleen kolmannen virkakauden keväällä pidetyissä vaaleissa, joita oppositio boikotoi syyttäen Fujimoria vallan anastuksesta.

Syyskuussa paljastuneen korruptioskandaalin jälkeen Fujimori joutui kuitenkin ilmoittamaan, että maassa pidetään ennenaikaiset presidentinvaalit ensi vuoden huhtikuussa. Hän vakuutti myös, ettei aio itse asettua enää ehdokkaaksi. Perun oppositiolle tämä perääntyminen ei ole kuitenkaan riittänyt, vaan se on vaatinut Fujimoria jättämään paikkansa viipymättä.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.