Mainos

Perun maanjäristyksen pelastustyöt lopetettu

Viranomaiset keskittyvät nyt avun toimittamiseen järistysalueille. Myös ryöstelyaallon sekä väkivaltaisuuksien kitkemiseen on lisätty voimavaroja eri puolilla Perua.

Perussa ei enää etsitä henkiinjääneitä viimeviikkoisen voimakkaan maanjäristyksen jälkeensä jättämistä raunioista. Pelastuspartiot on lähetetty kotiin, ja kaikki voimavarat suunnattiin avun toimittamiseen järistysalueille.

- On lähes varmaa, ettei raunioista voi enää löytyä ketään elossa olevaa, totesi järistyksestä pahimmin kärsineen Piscon kaupungin palolaitoksen pelastustoimien päällikkö Jorge Molina, kun pelastajat keräilivät varusteitaan kasaan.

Peru pyysi tänään, että apua tarjonneet maat eivät lähettäisi paikalle enää pelastusjoukkoja vaan ruokaa, telttoja, vaatteita ja vettä. Niitä tarvitaan kipeästi, sillä arviolta 200 000 ihmistä jäi järistyksen vuoksi kodittomiksi.

Lisäksi Peru keskittää voimiaan järjestyksenvalvontaan. Yli tuhat poliisia ja sotilasta on määrätty Piscon kaduille, jotta tuhoalueilla rehottavat ryöstely ja väkivaltaisuudet saataisiin kuriin.

- Olen määrännyt kovimmat mahdolliset keinot käyttöön ja säädän tarvittaessa vielä ulkonaliikkumiskiellon, sanoi presidentti Alan Garcma.

Perulainen sanomalehti El Comercio kertoo, että presidentti suunnittelee uutta veroa, josta saatavilla tuloilla rahoitettaisiin tuhoutuneiden alueiden jälleenrakennusta. Lehden mukaan Garcma on myös luvannut perustaa valtiosta riippumattoman toimielimen vastaamaan jälleenrakennustöistä. Presidentin mukaan elimen johtoon tarvitaan hyvin päättäväinen ja työteliäs henkilö.

- Kyse ei siis ole siitä, että johtajaksi oltaisiin nimittämässä joku poliitikko, El Comercio kertoo presidentin korostaneen.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.