Mainos

Perun Loistava polku uhkasi hallitusta

Loistava polku -sissijärjestön naamioitu johtaja esitti uhkauksiaan tv-lähetyksessä. Järjestö vaatii Peruun kommunistisen valtion perustamista.

Perun Loistava polku -sissijärjestön edustaja kertoi televisiolähetyksessä myöhään eilen, että järjestö aikoo "valitettavasti" jatkaa aseellista taisteluaan.

Televisiossa esiintynyt naamioitu mies kertoi olevansa sissien ylin johtaja, joka tunnetaan Perussa nimellä Artemio. Hän ilmoitti American Television -tv-kanavalla, että "hallitus saa 60 päivää aikaa vastata poliittisen ratkaisun löytämiseksi".

Artemio ei eritellyt tarkemmin vaatimuksiaan tai kertonut, mitä tapahtuu aikarajan kuluttua. Sissijohtaja antoi julistuksensa myös RPP-radiokanavalla.

Tiedotusvälineet eivät pystyneet todistamaan miehen henkilöllisyyttä varmasti, mutta järjestö on aiemminkin ottanut yhteyttä samojen kanavien kautta. Loistava polku vaatii Peruun kommunistisen valtion perustamista.

Järjestö on ollut yksi Latinalaisen Amerikan verisimmistä sissiryhmistä 1980-90 -luvuilla. Loistavan polun toimintaa on kuitenkin saatu hieman hillittyä sen jälkeen, kun järjestön johtaja Abimael Guzman vangittiin 1992. Turvallisuusviranomaisten mukaan Loistavalla polulla on noin parisataa taistelijaa, jotka piilottelevat viidakoissa ja Andien vuoristossa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.