Mainos

Perun järistysalueen suomalaiset turvassa

Suomen Perun-suurlähettilään mukaan Perun maanjäristysalueella lomailevilla suomalaisilla ei ole hätää.

Voimakas maanjäristys Perussa

Lauantain ja sunnuntain valisenä yönä Perussa sattuneessa maanjäristyksessä on tämän hetkisten tietojen mukaan saanut surmansa yli 50 ihmistä ja kymmenen on edelleen kateissa.

Andien aluetta vavisuttaneessa maanjäristyksessä on loukkaantunut yli 900 ihmistä ja 12 500 jää kodittomaksi. Järistyksen keskus sijaitsi Perussa noin 600 kilometrin päässä pääkaupungista Limasta.

Maanjäristys oli voimakkuudeltaan 7,9 richterin asteikolla. Järistys tuntui aina Chilessä ja Boliviassa asti.

Suomen Punainen Risti lähettää apua maanjäristysalueelle.

Ensimmäisessä apupaketissa Peruun lähtee 400 000 markkaa järistyksen uhreille. Rahoilla ostetaan telttoja, huopia, ruokaa ja vettä kotinsa menettäneille. Andeilla on parhaillaan talvi, joten kotinsa menettäneet tarvitsevat pikaista apua.

Kirkon Ulkomaanapu lähettää 300 000 markan edestä katastrofiapua Perun maanjäristysalueelle. Kirkon kumppanina alueella toimii Diaconia-järjestö, joka jakaa maanjäristyksen uhreille huopia, telttoja, vettä, ruokaa ja lääkkeitä.

Pahimmin maanjäristys koetteli Arequipan, Moqueguan ja Tacnan maakuntia, joissa paikoitellen on tuhoutunut jopa 70 prosenttia taloista. Maanjäristysalueella asuu kaikkiaan noin kolme miljoonaa ihmistä


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.