Mainos

Peru sai naispääministerin

Peruun on nimitetty ensimmäisen kerran maan historian aikana naispääministeri.

Poliittisista kriiseistä kärsinyt Peru on saanut naispääministerin. Presidentti Alejando Toledo nimitti uuden hallituksen myöhään eilen ja nosti pääministeriksi Beatriz Merinon.

Merino, 54, on maan historian ensimmäinen naispääministeri. Juristitaustainen Merino on aikaisemmin toiminut muun muassa konservatiivisen puolueen kansanedustajana, mutta on sitoutumaton.

Hän on opiskellut niin Perussa, Yhdysvalloissa kuin Britanniassakin ja johtanut Perun verovirastoa.
- Meidän on tehtävä yhteistyötä aikana, joka on maallemme vaikea. Haluan, että tämä hallitus rakentaa konsensukseen ja harmoniaan perustuvaa demokratiaa, Merino sanoi.

Merinon nimityksen odotetaan kiillottavan presidentti Toledon julkista kuvaa, sillä hänen kannatuksensa on laskenut alimmilleen pitkään kestäneen lakkoaallon jälkeen. Toledo joutui toukokuussa muun muassa julistamaan maahan hätätilan, kun lakot ja mielenosoitukset äityivät väkivaltaisiksi.

-Minulla on suuret odotukset yhteistyöstä ja vallan jakamisesta tohtori Merinon kanssa, Toledo sanoi. Luis Solarin johtama edellinen hallitus erosi viime maanantaina. Merinon hallituksessa on kymmenen vanhaa ja kuusi uutta ministeriä. Muun muassa valtiovarainministeri, ulkoministeri ja puolustusministeri jatkavat.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.