Mainos

Peru evakuoi syrjäkylän alkuperäisasukkaiden hyökkäyksen vuoksi

Perussa syrjäinen Monte Salvadon kylä Amazonin sademetsässä on evakuoitu alkuperäisasukkaiden hyökättyä sinne.

Kylän nelisenkymmentä asukasta jouduttiin evakuoimaan jousin ja nuolin aseistautuneiden Mascho-Piro-heimon alkuperäisasukkaiden hyökättyä viime viikolla kahdesti.

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut hyökkäyksissä, mutta hyökkääjät tappoivat kyläläisten eläimiä ja veivät mukanaan heidän tavaroitaan. Kylän asukkaiden mukaan heimon sotureita vaani yhä kylän ympäristössä.

Perun kulttuuriministeriön mukaan evakuointi oli välttämätöntä sekä kyläläisten että alkuperäisasukkaiden suojelemiseksi.

Alkuperäiskansojen liiton Fenamadin mukaan hyökkäys johtui todennäköisesti heimon epätoivosta, jonka syynä ovat laittomat hakkuut ja huumeiden salakuljetus sen mailla. Liitto vaati Perun hallitukselta jämerämpiä toimia alkuperäiskansojen suojelemiseksi.

– Muuten tämänkaltaiset tapahtumat toistuvat, liiton johtaja Cesar Augusto Jojaje kommentoi.

Hän vaati hallitusta myös kieltämään turistimatkat Mascho-Piron alueelle, jotta eristäytynyt heimo ei altistuisi valtaväestön sairauksille.  

Metsästyksellä ja kalastuksella elävä Mascho-Piro on nomadiheimo, joka liikkuu jokien varsilla Perun ja Brasilian rajan tuntumassa.

Sillä, kuten monilla muillakaan alueen heimoilla, ei ole normaalisti käytännössä lainkaan kontakteja ulkomaailmaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.