- hilloja- ahven- salaattisikuri- 1 appelsiini- maksamakkaraa
Hans Välimäen ja Pertti Koivulan menu:
Maksapasteijatoast ja rucolasalaattia
toast
2 viipaletta paahtoleipää 2 viipaletta maksamakkaraa/-pasteijaa voita
Paahda leivät pannulla voissa. Leikkaa kauniin muotoisikai neliöiksi ja aseta päälle maksamakkara viipaleet.
salaatti
1 nippu rucolaa 0,5 dl oliiviöljyä 2 tl sinappia 1 tl sokeria valkosipulinkynsi
Huuhdo ja valuta rucola. Sekoita muut aineet kastikkeeksi ja lisää joukkoon rucola. Tarjoile maksapasteijatoastien kanssa.
Lasimestarin ahven
ahvenfilee 5 valkopippuria 5 maustepippuria salottisipuli valkosipulinkynsi 0,5 dl etikkaa 0,5 dl vettä 3 laakerinlehteä suolaa sokeria
Leikkaa ahvenannos paloiksi. Mittaa muut aineet kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Lisää joukkoon ahvenet ja ota kattila pois liedeltä. Jäähdytä.
ruohosipulikastike
1 prk kermaviiliä ruohosipulia suolaa pippuria sitruunan mehu