Pertti Koivulan kassi:

- hilloja- ahven- salaattisikuri- 1 appelsiini- maksamakkaraa

Hans Välimäen ja Pertti Koivulan menu:

Maksapasteijatoast ja rucolasalaattia

toast

2 viipaletta paahtoleipää 2 viipaletta maksamakkaraa/-pasteijaa voita

Paahda leivät pannulla voissa. Leikkaa kauniin muotoisikai neliöiksi ja aseta päälle maksamakkara viipaleet.

salaatti

1 nippu rucolaa 0,5 dl oliiviöljyä 2 tl sinappia 1 tl sokeria valkosipulinkynsi

Huuhdo ja valuta rucola. Sekoita muut aineet kastikkeeksi ja lisää joukkoon rucola. Tarjoile maksapasteijatoastien kanssa.

Lasimestarin ahven

ahvenfilee 5 valkopippuria 5 maustepippuria salottisipuli valkosipulinkynsi 0,5 dl etikkaa 0,5 dl vettä 3 laakerinlehteä suolaa sokeria

Leikkaa ahvenannos paloiksi. Mittaa muut aineet kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Lisää joukkoon ahvenet ja ota kattila pois liedeltä. Jäähdytä.

ruohosipulikastike

1 prk kermaviiliä ruohosipulia suolaa pippuria sitruunan mehu

Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki aineet kastikkeeksi käsin tai monitoimikoneessa/ sauvasekoittimella ( koneella kastikkeesta tulee kauniin vihreää). Tarjoile lasimestarin ahvenen kanssa. Lisäkkeeksi sopii perussuomalainen ruisleipä.

Ahventa ja appelsiinissa haudutettua endiiviä

ahvenfile appelsiini endiivi salottisipuli suolaa pippuria laakerinlehtituoretta rakuunaa 50g voita 1 dl vettä

Paista ahven voissa à la minute.

endiivit

Hienonna sipuli. Raasta appelsiinin kuori. Kuullota sipuleita voissa pannulla. Lisää joukkoon raastettu appelsiinin kuori ja mehu, hienonnettu rakuuna, laakerinlehti, suolaa ja pippuria sekä vesi. Keitä noin 5 min. Lisää lehdiksi erotellut endiivit. Kiehauta seos vielä kerran niin, että endiivit pehmenevät. Siivilöi seos ja ota endiivin lehdet sivuun. "Poraa" voi kastikkeeseen sauvasekoittimella. Laita endiivit takaisin kastikkeeseensa ja tarjoile paistetun ahvenen lisäkkeenä.

Lakkaclafoutis

100g lakkoja 50g sokeria

Sekoita sokeri marjojen joukkoon.

Clafoutismassa

1 dl maitoa 1 dl kermaa vaniljatanko 3 rkl voita kananmuna 50g tomusokeria 4 rkl vehnäjauhoja

Kiehauta maito, kerma, voi ja halkaistu vaniljatanko. Vaahdota munat ja tomusokeri. Lisää munavaahtoon jäähtynyt kermamaito ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Valuta lakkasokeriseoksesta liiat nesteet pois. Jaa hillat uuninkestävien annosmaljojen pohjalle. Kaada päälle taikinaa. Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min kunnes pinta on kauniin kullan ruskea. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Lue myös:

    Uusimmat