Pertti Anneli piileskeli autossa 2,5 kuukautta

Iisalmelainen Tiina Karppinen nukkui kesän aikana jopa yhden yön kirkkaanpunaisessa Suzukissaan, jotta olisi saanut Pertti Annelin takaisin syliinsä.

Siitä päivästä oli kulunut kaksi ja puoli kuukautta. Oli Karppisen 17-vuotiaan pojan muuttopäivä, ja äiti ajoi parhaillaan pojan muuttokuormaa Iisalmesta Turkuun. Sillä matkalla kävi kuitenkin jotain onnetonta; muuttokuormassa ollut, pojan rakas viljakäärme Pertti Anneli oli päättänyt karata tavaratilasta.

Poika oli surullinen ja luuli menettäneensä käärmeensä kokonaan. Vaikka samassa muuttokuormassa olleet fretit, hamsterit ja kissa selvisivätkin Turkuun saakka, oli ikävä Pertti Annelia kohtaan kova.

Yhtenä päivänä Tiina Karppinen ajeli taas kirkkaanpunaisella Suzukillaan, kyydissään pari teini-ikäistä tyttöä.

– Tiina, mikä v***u toi on? toinen tytöistä kiljaisi, kun Pertti Anneli kurkisti apukuljettajan paikan jalkotilassa.

Tytöt rupesivat kiljumaan, ja käärme luikahti nopeasti takaisin piilopaikkaansa. Eikä suostunut jatkossa kuin näyttäytymään niin pikaisesti, ettei sitä saatu kiinni. Ei, vaikka yritettiin kuolleilla hiirillä; ei, vaikka palomiehet etsivät sitä lämpökameralla.

Yhden yön Karppinen jopa nukkui autossaan, jotta olisi saanut viljakäärmeen takaisin. Mutta ei, puolimetrinen Pertti Anneli pysyi piilossa.

Myrkyttömät viljakäärmeet elävät ilman ravintoa jopa pari vuotta, mutta pakkanen olisi voinut koitua sen kohtaloksi. Ne ovat niin notkeita ja hoikkia, että luikahtavat jopa kynän kokoisesta reiästä.

Onnellinen loppu karkumatkalle saatiin kuitenkin lauantaina, kun Karppinen huomasi kesken ajon Pertti Annelin liikehtivän apukuskin puolen lattialla.

– Tällä kertaa onnistuin tarraamaan siitä kiinni.

Nyt käärme on hoidossa Karppisen työkaverilla, ja parin viikon päästä se pääsee vihdoin pojan luokse, omaan kotiinsa.

– Pera A:sta tulee vihdoin turkulainen, Karppinen iloitsee.

Pertti Annelin seikkailuista kertoi ensimmäisenä Iisalmen Sanomat.  

Käärmeistä on moneksi; tällä videolla uimarannalle luikertelemaan tullut rantakäärme ihmetytti kanssarantailijoita. 

Rantakäärme aiheutti hämminkiä helsinkiläisellä uimarannalla 3:42

Lue myös:

    Uusimmat