Mainos

"Persuista löydyttävä 3-5 ministeriä – edessä suuri tuntematon"

Kansa on puhunut ja pulinat pois, perussuomalaisten Timo Soini muistutti eilen moneen kertaan. Mutta minkälaista politiikkaa perussuomalaiset hallitukseen päästyään lähtisi tekemään ja vastaako se äänestäjien odotuksia?

MTV3:n uutisten politiikan toimituksen esimies Timo Haapala sanoo, että tätä on lähes mahdotonta ennakoida.

Miten untuvikoista luodaan dynaaminen iskujoukko?

– Uusi eduskunta ei tunne toisiaan, mutta perussuomalaisten sisälläkään kaikki eivät tunne vielä toisiaan. Kun tällainen neljänkymmenen hengen porukka tulee, siellä on mielipidettä ja ajatusta vähän joka suuntaan.

– Osa edustajista tulee poliittisesti täysin pystymetsästä ja siinä on tekemistä, että heistä saadaan poliittisesti kyvykäs iskujoukko.

Perussuomalaisten leiristä eduskuntaan astuvista julkisuudessa tunnetaan vain muutama. Lisäksi joukosta löytyy muutama vanha poliitikko, entisiä SMP:laisia.

– Näiden lisäksi sinne tulee joukko, jota voisi kutsua sci-fi -leffan tapaan suureksi tuntemattomaksi, Haapala tuumii.

Osaamista turvallisuusasioissa

Tästä joukosta täytyy mitä todennäköisimmin löytyä myös ministereitä.

– Kolmesta viiteen ministeriä pitäisi löytyä. Soinihan on jo aiemmin esitellyt omia listojaan, ja silloin puhetta on ollut Raimo Vistbackasta. Hänellä on ainoana ministerikokemusta, mutta hän ei ollut ehdolla eduskuntaan. Miten perussuomalaisten sisällä suhtauduttaisiin eduskunnan ulkopuolelta tulevaan ministeriin, se jää nähtäväksi, Haapala tuumii.

Vahvaa osaamista perussuomalaisista löytyy esimerkiksi turvallisuusasioista ja toisaalta Pietari Jääskeläinen voisi nousta yhdeksi ministeriehdokkaaksi vankan virkamiestaustansa vuoksi.

Ministerikokemusta perussuomalaisten kansanedustajilla ei vielä ole ja se voi kostautua työskentelyssä ministeriöissä.

– Vanhana kyynikkona voisi ajatella, että virkamiesten valta korostuu. He kertovat miten asiat tehdään ja kun sinne saapuu tällainen ummikko, niin ohjailun mahdollisuus virkamiehellä nousee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.