Mainos

Perssonin lähin mies sai sapiskaa tsunamitoimistaan

Ruotsin pääministerin lähin avustaja Lars Danielsson antoi ristiriitaisia lausuntoja ulkoministeriön kanssa käymistään puhelinkeskusteluista tsunamikatastrofin jälkeen. Ruotsin oikeusasiamiehen mukaan Danielson vaikeutti tsunamitutkimusta hämmentävillä muistikuvillaan onnettomuuspäivän tapahtumista.

Ruotsin pääministerin Göran Perssonin lähin avustaja valtiosihteeri Lars Danielsson sai tänään kirvelevää arvostelua toimistaan tsunamikatastrofin jälkeen. Ruotsin oikeusasiamies (JO) katsoo, että Danielsson vaikeutti tsunamia selvittäneen komission työtä hämmentävillä muistikuvillaan onnettomuuspäivän tapahtumista.

Danielsson kertoi kiirehtineensä vuoden 2004 tapaninpäivänä hallituskansliaan ja olleensa yhteydessä kolmeen otteeseen ulkoministeriön korkeimman virkamiehen kabinettisihteeri Hans Dahlgrenin kanssa. Dahlgrenin mukaan mitään puhelinkeskusteluja ei käyty.

Vastakkaisia tietoja puitiin useaan otteeseen, ja Ruotsin viestimet alkoivat setviä perusteellisesti Danielssonin tekemisiä ja etsiä mahdollisia selityksiä. Danielsson myönsi pikku hiljaa, että hän on saattanut sekoittaa eri päiviä, nimiä ja puhelinkeskusteluja keskenään.

Toukokuussa Danielsson päätti vetäytyä julkisuudesta viettämään pitämättömiä lomiaan. Persson myönsi tänään, että JO:n arvostelu oli kirpeää.

- Haluan kuitenkin lukea koko tekstin, jotta saan käsityksen Larsin tulevaisuudennäkymistä, pääministeri sanoi.

Hän ei uskonut, että jupakka Danielssonin ympärillä vaikuttaa millään tavalla syyskuun valtiopäivävaalien tulokseen.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.