Mainos

Perssonille toruja Suomen moittimisesta

Ruotsin pääministeriä Göran Perssonia arvosteltiin Suomen "ylimielisestä moittimisesta" tänään Dagens Nyheter -lehden pääkirjoituksessa. Lehden mukaan Persson on esiintynyt kuin huono häviäjä sen jälkeen kun pääministeri Paavo Lipponen arvosteli Ruotsin EU-politiikkaa.

Suomen kritiikki Ruotsin ja Tanskan EU-politiikkaa kohtaan ei ennen Dagens Nyheterin pääkirjoitusta ole saanut suurtakaan huomiota Ruotsin joukkoviestimissä. Myös Persson on itse kieltäytynyt ottamasta kantaa Lipposen hyökkäykseen häntä ja Ruotsia vastaan. DN ihmetteli, miksi tunnelma on ollut niin kiristynyt, lähes tulehtunut, sillä Suomen nokkimisesta ei sen mukaan ole mitään hyötyä. Lehti ennustaa myös, että kokemattomampi Persson vetää ulkopoliittisessa keskustelussa joka tapauksessa lyhyemmän korren kuin parkkiintunut Lipponen.

Perssonin uskotaan hermostuneen siitä, että kotimaiset kriitikot pitävät Lipposen politiikkaa esimerkkinä johtajuuden merkityksestä johdonmukaiselle linjalle. Lipposen moittimisesta onkin tullut pääministerille sisäpoliittinen lyömäase. Persson näykkii mielellään vastustajiaan. Lipponen puolestaan haluaa hylätä Perssonin EMU-väistöliikkeet suomalaisia vastaan tähdättynä viittauksena, jonka mukaan heidän johtajansa käsittelee EU-asiaa kysymättä kansalta mielipidettä. DN:n mukaan suomalaiset ovat myös huolissaan siitä, että Ruotsi saisi euroalueen ulkopuolelle jäädessään kilpailuetuja, erityisesti metsäteollisuudessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.