Mainos

Persson varoittaa Emun vaaroista

Ruotsin pääministeri Göran Persson vaatii perusteellista keskustelua suhtautumisesta Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun. Persson tähdensi tänään, ettei Ruotsin mahdollinen liittyminen Emuun ole pelkästään taloudellinen kysymys.

Kyse on pääministerin mukaan poliittisesta ratkaisusta, joka on lähes yhtä laajakantoinen kuin oli aikoinaan Ruotsin liittyminen Euroopan unioniin. Vielä ollessaan valtiovarainministeri Göran Persson kannatti selkeästi Ruotsin liittymistä Emuun. Pääministerinä Persson on suhtautunut asiaan paljon varovaisemmin.
-Kaikki taloudelliset syyt puhuvat Emun puolesta. Se hillitsisi valuuttakeinottelua ja alentaisi korkoja. Mutta taloudellisten näkökantojen lisäksi on katsottava, millaiseksi Euroopan unioni on kehittymässä, Persson sanoi.

Keskustelu Ruotsin liittymisestä Emuun sai uutta vauhtia keskiviikkona valtiovarainministeri Erik Åsbrinkin julkaisemasta lehtiartikkelista. Åsbrink huomautti siinä, että Ruotsi voi ensi vuonna vastata kysymykseen Emuun liittymisestä myös "Ei nyt".

Ruotsin sosiaalidemokraatit ovat keskenään erimielisiä liittymisestä Emuun. Sosiaalidemokraattisen hallituksen jäsenistä löytyy sekä liittymisen puoltajia että vastustajia.
(STT-TT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja