Persson: Vähemmistöhallitus mahdollinen vaalien jälkeenkin

Ruotsin pääministeri Göran Persson sanoi tänään, että sosiaalidemokraatit ovat valmiita muodostamaan vähemmistöhallituksen myös syyskuun vaalien jälkeen. Persson sanoi kuitenkin etsivänsä laajaa tukea hallituksen päätöksille puolueilta, jotka kantavat huolta hyvinvointivaltion säilyttämisestä.

-Ainoastaan maltillinen kokoomus on poikkeus tässä suhteessa, Björkvikissä Tukholman eteläpuolella puhunut Persson sanoi.

Persson ei suostunut vielä sunnuntaina esittelemään puolueensa vaaliohjelmaa, vaikka monet ruotsalaispoliitikot - oppositiojohtaja Carl Bildt etunenässä - ovat sitä penänneet. Ohjelma julkistetaan 21. elokuuta, Persson sanoi ja siteerasi entistä pitkäaikaista valtiovarainministeriä Gunnar Strängin, jonka mukaan neljä viikkoa riittää mainiosti vaalikampanjan pituudeksi. Vaalit pidetään 20. syyskuuta.

Persson kertoi illastaneensa eilen lauantaina keskustapuolueen uuden puheenjohtaja Lennart Daléuksen kanssa pääministerin kesäasunnossa Harpsundissa. Keskustapuolue on toiminut sosiaalidemokraattien tukipuolueena nykyisen hallituksen aikana. Persson ei kuitenkaan halunnut paljastaa, oliko tapaamisessa keskusteltu mahdollisesta yhteistyöstä vaalien jälkeenkin. Sen sijaan hän arvosteli suorasanaisesti keskustajohtajan ehdotusta omaisuusveron alentamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat