Mainos

Persson: Työttömyys puoliksi neljässä vuodessa

Työttömyyden vähentäminen on Ruotsin pääministerin Göran Perssonin mielestä hallitusvastuussa olevien sosiaalidemokraattien ja ay-liikkeen yhteinen tehtävä.

-Työttömyys on puolitettava, ja se on myös puolitettavissa, Persson sanoi Ruotsin ammattiliittojen keskusjärjestön LO:n edustajakokouksessa tänään.
Pääministeri vaati talkoisiin mukaan niin työväenliikkeen ay-puolta kuin myös muita yhteiskunnan osia. Taistelu työttömyyttä vastaan vaatii hänen mukaansa "monenlaisia liittoja", myös työväenliikkeen ulkopuolelle. Ay-liikkeeltä Persson toivoo ennen muuta malttia palkkaneuvotteluissa. Samaan aikaan hallituksen on saatava aikaan poliittisia päätöksiä, joilla on takanaan laaja tuki.

Persson lupasi, että Ruotsin työttömyys on puolitettu nykyisestä, kun LO pitää seuraavan edustajakokouksensa neljän vuoden päästä.
-Jokainen prosenttiyksikön lasku työttömyysluvuissa merkitsee, että varoja vapautuu kaikkiaan 10 miljardia kruunua, pääministeri muistutti.

Lupauksia uusista etuuksista talouden elpyessä pääministeri ei kuitenkaan kokousväen pettymykseksi antanut. Perssonin mielestä maltti on nyt valttia.
-Jos nyt alamme luvata uusia etuuksia, voimme menettää uudelleen otteen maan taloudesta, hän sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.