Mainos

Persson: Ruotsi keskittyy laajentumiseen, työllisyyteen ja ympäristöön

Ruotsin pääministeri Göran Persson sanoi valtiopäivillä pitämässään puheessa, että Ruotsi keskittyy tulevalla EU:n puheenjohtajakaudellaan laajentumiseen, työllisyyteen ja ympäristöön.

Göran Persson

-Nämä kolme ovat Ruotsin puheenjohtajakauden näkyvimmät aiheet, Persson sanoi. Ruotsi haluaa erityisesti nopeuttaa laajentumisneuvotteluja. -Voimme vihdoin lopettaa Euroopan kahtiajaon itään ja länteen, hän sanoi, mutta varoitti, että laajentumisen saralla on vielä paljon tehtävää.

Toinen Ruotsin erityiskohteista on työllisyys. Perssonin mukaan EU:ssa nykyisin vallitseva korkea työttömyys on mahdollinen vaara unionin yhteenkuuluvuudelle, koska se uhkaa kasvattaa demokratian vastaisten voimien kannatusta.

Ruotsi järjestää maaliskuussa 2001 Tukholmassa erityishuippukokouksen, jonka aiheena on EU:n tavoite päästä maailman kilpailukykyisimmäksi ja tietovaltaisimmaksi talousalueeksi 10 vuodessa. Kokouksessa etsitään lisäksi tapoja, joilla eläkkeet voitaisiin tulevaisuudessa rahoittaa kestävämmin.

Ympäristöpuolella Ruotsin huolenaiheena on muun muassa ilmaston lämpeneminen.

Varapääministeri tapasi Lipposen


Ruotsin varapääministeri Lena Hjelm-Wallén oli tänään Helsingissä esittelemässä tulevan puheenjohtajakauden tunnelmia pääministeri Paavo Lipposelle.

Hjelm-Wallén esittelee ohjelmaa myös Helsingin Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan.

-Konfliktien estämisen ja kriisinhallinnan tavoitteet ovat kunnianhimoisia. Meidän tavoitteemme EU:n puheenjohtajana on, että unioni kykenee vuoden 2001 aikana toimimaan operatiivisesti sekä sotilas- että siviilipuolella. Toteutamme siten sen, mitä Ruotsin ja Suomen hallitukset toivoivat saavansa aikaiseksi, yhteisen eurooppalaisen kriisinhallintakyvyn, hän kirjoittaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.