Mainos

Persson: Lähi-idässä ei ratkaisua ilman ulkopuolisia

Ruotsin pääministeri Göran Persson ehdottaa "viiden suuren" - EU:n, YK:n, USA:n, Arabiliiton ja Venäjän - pakottavan Lähi-idän osapuolet rauhaan.

Ruotsin pääministeri Göran Persson suhtautuu syvän pessimistisesti Lähi-idän uuteen väkivallan aaltoon.

Persson sanoi tänään, ettei hän usko Israelin ja palestiinalaisten pystyvän pääsemään rauhaan ilman ulkopuolista painostusta. -Osapuolilla ei ole enää edellytyksiä päästä ratkaisuun, Persson sanoi uutistoimisto TT:n haastattelussa. -Silloin on paikallaan, että viisi suurta - EU, YK, Yhdysvallat, Arabiliitto ja Venäjä - tosiasiallisesti sopivat, millainen ratkaisu voisi olla, ja enemmän tai vähemmän pakottavat osapuolet sen eteen.

Toisaalta tällainen menettely vaatisi Perssonin mukaan, että Yhdysvaltain hallitus olisi valmis panemaan kovan kovaa vastaan. Tätä ei Yhdysvaltain presidentti George W. Bush voi hänen mukaansa tehdä ennen syksyn kongressivaaleja.

TT:n toimittaja kysyi pääministeriltä, oliko Israel mennyt liian pitkälle pääsiäisen sotilastoimissaan. -Ehdottomasti. Toisaalta jonkun palestiinalaisella puolella on toimittava päättäväisesti näitä terroripommittajia vastaan, jotka näyttävät olevan hyvin organisoituja.

Ruotsalainen piispa kuvasi Israelia "rasistiseksi valtioksi"

Ruotsalainen piispa Martin Lind kuvasi pääsiäisenä Linköpingin tuomiokirkossa pitämässään saarnassa Israelia "rasistiseksi valtioksi".

Pääministeri Persson sanoi ihmettelevänsä piispan sananvalintaa. Persson sanoi myös toivovansa, että piispa Lind ei ollut tarkoittanut, että Israelin valtio sinänsä olisi rasistinen. -Minusta on murheellista, että tällaista tapahtuu ruotsalaisessa tuomiokirkossa, Persson sanoi.

Piispa Lind sanoi uutistoimisto TT:lle seisovansa sanojensa takana. -Israelin valtion politiikkaa voidaan kuvata monella tapaa, mutta minä sanoi saarnassasi, että se on viime aikoina tullut yhä rasistisemmaksi.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.