Mainos

Persson kiitteli presidentti Halosen emu-kommentteja

Ruotsin pääministeri Göran Persson ei pidä presidentti Tarja Halosen emu-lausuntoja puuttumisena Ruotsin sisäisiin asioihin.

Ruotsalaismedioissa tällä viikolla julkaistuissa haastatteluissa tasavallan presidentti Tarja Halonen kannattaa voimakkaasti Ruotsin emujäsenyyttä. Halonen on itse yllättynyt lausuntojensa saamasta suuresta julkisuudesta.

Itämeri-seminaariin Tukholmaan saapunut presidentti Tarja Halonen sai pääministeri Göran Perssonilta yllättäen kutsun kahdenkeskiseen tapaamiseen.

Viidentoista minuutin pikatapaamisessa vaihdettiin paitsi kesäkuulumisia puhutiin myös eurosta. Samalla Persson kiitteli Halosen lausuntoja Ruotsin emu-jäsenyyden puolesta, eikä pitänyt niitä lainkaan puuttumisena Ruotsin sisäisiin asioihin.

- Ei, en ole todellakaan sitä mieltä. Olemme hyviä ystäviä ja meillä on läheiset suhteet. Työskentelemme tiiviisti yhdessä. Voimme antaa toisillemme silloin tällöin hyviä neuvoja, kertoi Persson.

- Ruotsalainen yhteiskunta kykenee tekemään päätöksen itsenäisesti, jopa niin että voimme keskustella asiasta. Mielestäni tässä ei ole ongelmaa, sanoi Halonen.

Suomi ei ole Halosen mukaan kampanjoimassa Ruotsia euromaaksi, vaikka myös pääministeri Vanhanen saapuu sunnuntaina Perssonin vieraaksi. Tänäänkin kertaa päähuomion pitäisi olla Itämeren asioissa.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen osallistui Tukholmassa Itämeri-konferenssiin. Halonen puhuu aiheesta "Itämeren alue - yhteisestä perinnöstä kohti alueellista kestävää kehitystä".

Halonen suositteli alkuviikosta ruotsalaislehtien haastatteluissa Ruotsille jäsenyyttä Euroopan talous- ja rahaliitossa Emussa. Emu-asiat lienevät asialistalla myös Perssonin kanssa käytävissä keskusteluissa.
Tuoreimpien tutkimusten mukaan 49 prosenttia ruotsalaisista vastustaa ja 39 prosenttia kannattaa maan Emu-jäsenyyttä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 21.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.