Mainos

Persson alusti huippukokousta

Ruotsin pääministeri Göran Persson on keskustellut Helsingissä pääministeri Paavo Lipposen kanssa Tukholmassa maaliskuun loppupuolella järjestettävän huippukokouksen asialistasta.

Persson ja Lipponen

Kokous keskittyy Euroopan taloudellisen aseman vahvistamiseen. Euroopan elintarvikeviraston sijainnista kokouksessa ei päätetä alustavista suunnitelmista poiketen.

Suomessa on toivottu, että Tukholman huippukokouksessa olisi päätetty pystyttää Euroopan tuleva elintarvikevirasto Helsinkiin. Sijoituspaikasta ollaan kuitenkin vielä EU-maissa erimielisiä. Ruotsi ei aio ottaa asiaa nyt esille, koska komissio ei ole tehnyt vielä asiasta esitystä.

-Toivon, että saamme myöhemmin Ruotsin puheenjohtajuuskaudella ehdotuksen komissiolta, ja voimme päättää asiasta ehkä Göteborgin huippukokouksessa, sanoo Persson. Saattaa kuitenkin olla, että päätöstä ei saada aikaan vielä Göteborissakaan kesäkuussa.

Tukholman kokoukseen luo oman mielenkiintonsa paikalle saapuva Venäjän presidentti Vladimir Putin. Tarkoituksena on lähentää EU:n ja Venäjän suhdetta. Ennen muuta puhutaan talousasioista

-Tukholman keskustelun on määrä päättyä konkreettiseen ehdotukseen: miten voidaan auttaa ympäristöasioiden hoitoa Euroopan Investointipankin lainan avulla. Lisäksi pyrimme valmistamaan Venäjää kohti WTO:n jäsenyyttä, jatkoi Persson.

Tukholman huippukokus keskittyy Euroopan taloudellisen iskukyvyn parantamiseen. Avainsanana pidetään tietoyhteiskunnan eteenpäinviemistä. Tähän liittyen pääministeri Lipponen nosti esiin kolmannen kännykkäsukupolven ja UMTS-lisenssien valtavan merkityksen.

Perssonilla on edessään vielä kaksi pääkaupunkia kokouksen valmistelukierroksen aikana. Pääministeri kehaisi Suomen olleen ensimminen paikka, missä hänelle oli tarjottu lounaalla snapsia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.