Mainos

Personal trainerista halutaan ammattinimike

Kuntokeskusala haluaa yhdenmukaistaa henkilökohtaisten kuntovalmentajien koulutusta.

Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen (SKY) tavoitteena on, että personal trainer -tittelistä tulisi suojattu ammattinimike. Nyt kuka tahansa voi tarjota liikunta- ja ravintovalmennusta pt-nimikkeellä. 

Opetushallituksesta kerrotaan, että asian valmistelu on kesken. Selvitettävää on muun muassa se, minkätasoisesta koulutuksesta olisi kyse. Esimerkiksi liikunnanohjauksen perustutkinto antaa jo nyt valmiudet kuntovalmentajana toimimiseen. 

- Uusien ammattitutkintojen tarvetta on opetus- ja kulttuuriministeriön linjausten mukaisesti harkittava tarkoin, opetusneuvos Anne Mårtensson Opetushallituksesta kertoo. 

Toimialajärjestö SKY:n puheenjohtaja P-C Nordensved sanoo, että epäpätevät kuntovalmentajat eivät ole tällä hetkellä mittava ongelma. Valmennuspalveluiden kasvavaan kysyntään halutaan kuitenkin reagoida ennen kuin ongelmia ilmenee. 

- Ei voida puhua mistään ilmiöstä. Pitää kuitenkin muistaa, että pt-palveluiden käyttö on vasta ihan viime vuosina lisääntynyt voimakkaasti, Nordensved toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.