Mainos

Persianlahdelle lisää sotilaita

Yhdysvaltain puolustusministeri Willian Cohen sanoi eilen uskovansa, että Yhdysvallat hyväksyy lähipäivinä lisävahvistuksien lähettämisen Persianlahdelle.

Cohenin mukaansa alueelle ollaan lähettämässä lisää amerikkalaisjoukkoja, ilmavoimien kalustoa ja aluksia. Cohen kertoi televisioyhtiö CNN:n haastattelussa, että pyyntö lisävahvistuksista on jo presidentti Bill Clintonin käsittelyssä.

-Presidentti käsittelee parhaillaan esitystä ja uskon, että tarvittavat vahvistukset hyväksytään lähipäivien aikana, puolustusministeri sanoi.

Cohen vakuutti samalla, että Yhdysvallat etsii edelleen diplomaattista ratkaisua YK:n ja Irakin väliseen asetarkastuskiistaan. Cohen matkustaa viikonvaihteessa Lähi-itään laajalle kiertomatkalle neuvottelemaan entisestään kiristyneestä kriisistä. Ennen Lähi-idän kiertomatkaa Cohen vierailee Saksassa ja Venäjällä.

Richardson: USA odottaa YK:n lupaa iskeä Irakiin

Yhdysvallat odottaa vain YK:n suostumusta iskeäkseen Irakiin, Yhdysvaltain YK-lähettiläs Bill Richardson sanoi myöhään eilen Gambian pääkaupungissa Banjulissa. Richardson on vierailulla länsiafrikkalaisessa Gambiassa, josta tulee lähiaikoina YK:n turvallisuusneuvoston puheenjohtajamaa.

Richardsonin mukaan Yhdysvallat ja Gambia ovat yhtä mieltä siitä, että Irakin on päästettävä YK:n asetarkastajat tutkimaan kaikki mahdolliset asevarastot.

-Yhdysvaltain mielestä YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat antavat jo nykymuodossaan Yhdysvalloille laillisen perustan sotatoimille. Tästä huolimatta olemme yrittäneet ratkaista kysymyksen diplomaattisesti. Olemme vieneet asian turvallisuusneuvoston käsiteltäväksi neljä kertaa. Myös venäläiset, ranskalaiset, turkkilaiset ja monet muut ovat yrittäneet välittää tässä kriisissä, suurlähettiläs sanoi.

Hän katsoi, että Irak ja presidentti Saddam Hussein ovat tyrmänneet diplomatian keinot, jotka ovat nyt käymässä vähiin.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.