Mainos

Perry varoitti kovista toimista Irakia vastaan

Yhdysvaltain puolustusministeri William Perry tuomitsi tänään Irakin Kuwaitille esittämät varoitukset. Perryn mukaan Yhdysvaltain Persianlahdella olevat joukot ryhtyvät tarvittaessa koviin toimiin suojellakseen Yhdysvaltain etuja ja ystäviä alueella.

Irakin varapääministeri Tareq Aziz sanoi aiemmin tänään, että Kuwait oli julistanut sodan Irakille suostumalla vastaanottamaan amerikkalaisia hävittäjiä maahan. Aziz varoitti Kuwaitia siitä, että se sallisi hävittäjien ryhtyä Kuwaitista käsin hyökkäyksiin Irakia vastaan.

Perry kutsui Azizin antamaa lausuntoa "harkitsemattomaksi" ja "täysin mahdottomaksi hyväksyä". Hän myös varoitti Irakia uhmaamasta lentokieltovyöhykkeitä valvovia amerikkalaiskoneita.

Irak ilmoitti taas ampuneensa amerikkalaiskoneita

Irak ilmoitti tänään ampuneensa iltatorjuntaohjuksia kohti amerikkalaisia koneita Pohjois-Irakin yllä. Ohjusisku pakotti Irakin ilmoituksen mukaan koneet pakenemaan.

Yhdysvallat siirtänyt koneita

Yhdysvallat on tänään ollut siirtämässä sotilaskoneita hyökkäysetäisyydelle Irakista.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan kahdeksan tutkassa erittäin vaikeasti havaittavan hävittäjän oli määrä siirtyä tänään Persianlahdelle, mutta tarkempaa aikataulua ei kerrottu. Puolustusministeriön edustajien mukaan Kuwait oli luvannut ottaa koneet vastaan.

Yhdysvallat on lisäksi siirtänyt neljä B-52-pommikonetta Guamista Tyyneltämereltä Intian valtamerelle. (STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.