Mainos

Pernaruttopelko leviää

Pernaruttoa on tähän mennessä löytynyt Yhdysvaltojen lisäksi Keniasta ja Argentiinasta.

Helsingistä, Tampereelta ja Lappeenrannasta löydettiin tänään epäilyttäviä kirje

Pelko pernaruton leviämisestä ympäri maailman näytti kasvavan viikonvaihteessa sen jälkeen, kun Argentiinasta löydettiin ruttobakteerilla saastutettu kirjekuori.

Myös Brasiliassa epäiltiin bakteerilöydöstä, mutta lopullisten kokeiden jälkeen tämä epäilys osoittautui turhaksi. Yhdysvalloissa on tähän mennessä kahdeksan ihmistä saanut taudin. Heistä yksi on kuollut.

Ensimmäinen Yhdysvaltain ulkopuolelta löytynyt pernaruttotapaus tuli ilmi Keniassa, kun Atlantasta Yhdysvalloista lähetetystä kirjeestä löytyi bakteeria. Toisessa tapauksessa Floridasta Argentiinaan lähetetystä kirjeestä löydettiin eilen pernaruttoa. Terveysministeri Hector Lombardon mukaan kukaan ei ole kuitenkaan saanut bakteeri-itiöistä tautitartuntaa.

Brasiliasta löydetty bakteeriepäily osoittautui kuitenkin vääräksi hälytykseksi. The New York Times -lehden Rio de Janeiron -toimistoon lähetetystä kirjeestä ei lopulta löytynyt pernaruttoa.

Amerikkalaisviranomaiset kertoivat löytäneensä New Jerseystä postin lajittelupisteen, josta osa rutolla saastutettuja kirjeitä on lähetetty. Presidentti George W. Bush sanoi tänään viikottaisessa radiopuheessaan, etteivät tutkijat edelleenkään ole kyenneet selvittämään kirjeiden lähettäjää, eikä heillä ole mitään todisteita, jotka liittäisivät pernaruttoiskut terrorismista epäillyn Osama bin Ladenin al-Qaeda-verkostoon.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.