Mainos

Pernaruttopelko leviää Yhdysvaltain posteissa

Uusimmat pernaruttolöydot ovat järkyttäneet entisestään Yhdysvaltain postilaitosta. Ulkoministeriön postia käsitellyt henkilö on sairastanut keuhkopernaruttoon ja tämä uusin sairaustapaus yllätti viranomaiset. Sairastunut työskentelee varsin kaukana ruton saastuttamasta Washingtonin keskustan postikonttorista.

Kyseessä on viides vahvistettu keuhkopernaruttotapaus Washingtonissa. Taudinaiheuttajaa on lisäksi löydetty pieniä määriä keskustiedustelupalvelu CIA:n postikäsittelytiloista. CIA:n mukaan määrät ovat kuitenkin varsin mitättömiä.

Tämä on saanut viranomaiset epäilemään sitä, että Washingtonin postin kautta on saattanut kulkea muitakin ruttokirjeitä kuin senaattori Tom Daschlen saama kirje. Valkoisen talon edustajan Ari Fleischerin mukaan pernaruttoitiöt saattavat olla Yhdysvalloissa tuotettuja.

Postikonttorin ja kongressirakennuksen lisäksi pieniä määriä ruttoitiöitä on löydetty aiemmin Valkoisen talon postinkäsittelyrakennuksesta. Rakennus tosin sijaitsee kaukana Valkoisesta talosta.

New Yorkin kaupungin suurimmasta postinlajittelukeskuksesta on myös löydetty ruttoitiöitä, niitä on havaittu lajittelukoneissa. Viranomaiset tutkivatkin satoja postikonttoreita ympäri itärannikkoa varmistaakseen, että niistä ei löydy taudinaiheuttajaa. Samalla on myös ryhdytty miettimään keinoja postin puhdistamiseksi, ja parhaillaan testataan mm. lähetysten säteilyttämistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.