Mainos

Pernaruttoon sairastunut jo 16

Pernaruttoon sairastuneiden ihmisten määrä Yhdysvalloissa nousee. New Yorkin pormestarin Rudolph Giulianin mukaan New Yorkissa vakavasti sairastuneen sairaalatyöntekijän epäillään saaneen pernaruttotartunnan.

61-vuotiaalle työntekijälle tehdyt alustavat tutkimukset viittaavat hengitysteiden kautta saatuun pernaruttotartuntaan. Sairastunut nainen oli työskennellyt Manhattanilla sijaitsevalla klinikalla ja käsitellyt ajoittain myös työpaikalleen saapunutta postia, Giuliani kertoo. Nainen on kriittisessä tilassa hengityskoneessa.

New Jerseyssä kaksi uutta tapausta

Yhdysvaltain terveysviranomaiset vahvistivat aiemmin eilen kaksi uutta pernaruttotartuntaa. Molemmat tartunnan saaneet asuvat New Jerseyssä. Toinen sairastuneista on postin työntekijä, joka on saanut taudin vaarallisemman, hengitysteiden kautta tarttuvan version. Toinen sairastunut ei ole tiettävästi ollut missään tekemisissä postinjakelun tai -lajittelun kanssa. Hänellä on taudin lievempi muoto, ns. ihopernarutto.

Uudet tapaukset nostavat Yhdysvaltain pernaruttotartuntojen määrän 16:een. Kolme ihmistä on tähän mennessä kuollut tautiin. Eilen tuli myös tieto, että Yhdysvaltain maatalousministeriölle kuuluvan viraston postihuoneesta oli löydetty jälkiä pernaruttobakteerista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.