Mainos

Pernaruttoiskut jatkuvat Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa on tullut jälleen ilmi uusi pernaruttotapaus. Varotoimenpiteistä huolimatta tauti leviää varsinkin postilaitoksissa.

Jälleen yksi ihminen on saanut tartunnan

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto on vahvistanut, että New Jerseyn postilaitoksessa työskentelevä nainen on sairastunut hengitysteiden kautta tarttuvaan pernaruttoon.

Tähän mennessä Yhdysvalloista on löydetty 13 vahvistettua pernaruttotapausta. Kolme ihmistä on jo kuollut keuhkopernaruttoon. Tuhansia postityöntekijöitä on määrätty tautivaaran vuoksi antibioottikuurille. Lisäksi rokotteita tautia vastaan ryhdytään jakamaan riskiryhmiin kuuluville ammattiryhmille.

Valkoinen talo varautunut jauhekirjeisiin

Valkoisessa talossa varaudutaan siihen, että sen tai kongressin postitusjärjestelmistä saattaa löytyä vielä lisää pernaruttobakteereja sisältäviä kirjeitä. Samalla viranomaiset kehottavat tuhansia eri puolilla Washingtonia postia käsitteleviä ihmisiä suojautumaan tautia vastaan antibiooteilla.

-Muita kirjeitä saattaa vielä olla juuttuneina kongressin tai Valkoisen talon postitusjärjestelmiin. Postituspalvelumme ja FBI työskentelevät kuitenkin koko ajan kovasti, ja me puolestamme kehotamme ihmisiä ryhtymään kaikkiin mahdollisiin varotoimenpiteisiin, sanoi Valkoisen talon henkilökuntapäällikkö Andrew Card Fox-televisiokanavalla eilen. Cardin mukaan viranomaisilla ei ole vielä mitään tietoa siitä, mistä pernaruttovirus on peräisin.

Lisävarotoimenpiteenä Washingtonista kuljetettiin eilen 68 tonnia postia Limaan, Ohioon steriloitavaksi laitteilla, joita normaalisti käytetään sairaalavälineistön puhdistamiseen.


(MTV3-STT-Reuters-AP)

Newsweekin nettisivuille kerrotaan kotikäyttöisen pernaruttotestin kehittelystä
Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA ja liittovaltion poliisi FBI varoittavat että al-Qaida terroristijärjestö suunnittelee uutta terrori-iskujen aaltoa amerikkalaisia vastaan.

(Huomenta Suomi 29.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.