Mainos

Perlos vähentää rajusti väkeään Suomessa

Elektroniikkayhtiö Perlos aloittaa yt-neuvottelut, joiden tuloksena saatetaan irtisanoa 600 työntekijää Suomessa. Leikkaukset iskevät kovimmin Pohjois-Karjalaan.

Viime huhtikuussa matkapuhelimien kuoria valmistava Perlos alkoi ajaa 600 työntekijän Ylöjärven tehdastaan alas. Lopullisesti tehtaan ovet sulkeutuvat ensi kuun loppuun mennessä.

Kehnon kannattavuuden kanssa painiva yhtiö haluaa jatkossa säästää Suomessa 25 miljoonaa euroa vuodessa ja tästä syystä yhtiö ilmoitti tänään vähentävänsä Suomesta 600 työntekijää lisää. Perloksen supistukset ovat järkytys Joensuun seudulle, jossa yhtiöllä on kolme tehdasta. Joensuun, Lehmonharjun ja Kontiolahden tehtailla työskentelee yhteensä lähes 2000 ihmistä eli valtaosa yhtiön Suomen henkilökunnasta.

- Meidän työntekijät oli aamulla tuossa tehdasinfossa ja voin sanoa, että he ovat lamaantuneita ja järkyttyneitä. Onhan se isku. Meillä on töissä esimerkiksi nuoria perheitä ja nuoria pariskuntia, sanoo pääluottamusmies Pentti Hartikainen Lehmonharjun tehtaalta.

Myös Joensuun kaupunginjohtaja Juhani Meriläinen on huolissaan irtisanomisten vaikutuksista. Hän sanoo, että Joensuun työttömyys on jo 14-15 prosentin luokkaa ja Perloksen henkilöstövähennysten myötä työttömyysprosentti kasvaa edelleen.

Perloksen toimitusjohtajan Isto Hantilan mukaan kyse on kaikkien Suomen toimintojen järkeistämisestä, joka koskee jokaista yhtiön tehdasta.

- Ei tällaista perustuotantoa meidän liiketoiminta-alueella Suomessa pitkällä tähtäimellä pysty tekemään, Hantila sanoo.

Perloksen saneeraussuunnitelmien syynä on yhtiön heikko kannattavuus ja asiakasyhtiöiden, kuten Nokian, siirtyminen nopeasti kasvaville markkinoille. Perloksen mukaa sillä on paineita siirtää tuotantoa halvemman kustannustason maihin ja lähemmäksi kasvavia markkinoita Aasiassa ja Väli-Amerikassa.Yhtiö aikookin ajaa alas Teksasin tehtaansa ja perustaa uuden tehtaan Intiaan ensi vuoden alussa. Rakenteilla on tänä vuonna lisäksi kaksi tehdasta Kiinassa.

Perlos toimittaa elektroniikkaa mm. matkapuhelinvalmistajille ja terveydenhuoltoalalle. Yhtiön kotipaikka on Suomi ja lisäksi yhtiöllä on toimintaa mm. Brasiliassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.