Mainos

Perlos-saneeraaja Aspocompin ruoriin

Kännykkäteollisuudelle piirilevyjä valmistava Aspocomp yrittää selvitä talouskriisistään myymällä valtaosan liiketoiminnoistaan hongkongilaiselle Meadvillelle.

Talousvaikeuksissa tarpova Aspocomp on vaihtanut toimitusjohtajaa pikavauhdilla. Nelisen vuotta yhtiötä johtanut Maija-Liisa Friman erosi, ja hallitus nimitti saman tien tehtävään Isto Hantilan, 49.

Hantila saneerasi matkapuhelinten muoviosia valmistanutta Perlosta vuodet 2005-6. Paraikaa hän johtaa puhetta myös Eforen ja Selmicin hallituksissa.

Aspocompin tiedotteen mukaan Hantilan päätehtävä on konsernin rakennemuutoksen läpivienti. Kännykkäteollisuudelle piirilevyjä valmistava yhtiö yrittää selvitä talouskriisistään myymällä valtaosan liiketoiminnoistaan hongkongilaiselle Meadvillelle.

Kiinan suurimpiin piirilevyvalmistajiin kuuluva yhtiö ostaa 80 prosenttia Aspocompin Kiinan ja Intian toiminnoista. Meadvillelle siirtyy myös kymmenesosa yhtiön Oulun tehtaasta.

Aspocomp saa järjestelyillä 60 miljoonaa euroa velkojensa lyhentämiseen. Pitkä tappioputki ja raskas velkataakka pitävät silti yhtiön taloudellisen tilanteen vielä haastavana.

Kesällä Aspocomp sulki Salon-tehtaansa ja irtisanoi 240 ihmistä. Yhtiön palveluksessa on 3400 työntekijää, joista 220 Suomessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.